Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. február 2., hétfő

Milyen típusú MLM-ező vagy: Alfa vagy Béta?

Több nemzetközileg is elismert MLM szakértő e-bookjában is olvastam már arról az új hálózatépítő felfogásról, hogy ennek a tevékenységnek az alapját a vonzó marketingnek kell képeznie. Vagyis az érdeklődők magunkhoz vonzását érdemes megtanulnunk, ahelyett, hogy jelöltekként üldözőbe vennénk őket.

Egyik mentorom - Mike Dillard - az alábbi kifejezéseket használja az MLM-ezők két típusának megkülönböztetésére:


ALFA típusú hálózatépítő, vagyis a vezető MLM-ező

Ebbe a csoportba tartoznak azok az MLM-ezők, akik képesek az őket követni hajlandó hálózatépítők csoportjait magukhoz vonzani. Ezt a kiváltságot, többek téves hiedelmeivel ellentétben, nem a puszta véletlennek köszönhetik, hanem annak, hogy sikerült elsajátítaniuk egy sajátos szemléletmódot, illetve felfogást.

Amennyiben valaki nincs megelégedve az MLM vállalkozása sikerességével, érdemes feltennie önmagának a kérdést, hogy vajon ő az MLM-ezők melyik csoportjába tartozik?

BÉTA típusú hálózatépítő, vagyis a követő MLM-ező

Az MLM-ezők túlnyomó többsége ebbe a csoportba sorolható be. Ez azt jelenti, hogy ők egy MLM vezetőt követnek abban reménykedve, hogy miután a megfelelő vezető személlyel kapcsolatba kerültek, sikerülni fog majd nekik is az illető sikeréből és karizmatikus vonzalmának előnyeiből részesülni.

Természetesen a követő MLM-ezők, az "Alfa" típusú hálózatépítő vezetőket követik.

Hogyan ismerhetők fel az "Alfa" típusú MLM-ezők?

Az "Alfa" típusú MLM-ező egy igazi vezető, aki már rendelkezik a hitnek egy bizonyos szintjével.

Hit a termékekben,
Hit az MLM vállalatban
Hit az MLM iparágban
Hit önmagadban és képességeidben

Ő ugyanis meg van arról győződve, hogy a szakmájában az élre fog kerülni, és egyáltalán nem törődik azzal, hogy bárki ezzel egyetért-e vagy sem, illetve kétségbe vonja-e ezt az elhatározását. Ez a személy már meghozta a döntését arról, hogy meg fog tenni minden tőle telhetőt a sikere érdekében és senki sem lesz képes őt ebben megakadályozni.

Azok a hálózatépítők tartoznak ebbe a csoportba, akik jelentős létszámmal rendelkező népes MLM hálózatoknak az élén állnak. Ők azok, akik a legtöbb elismerést szokták kapni az MLM vállalatok országos és nemzetközi rendezvényein.

Amennyiben valaki jelenleg úgy érzik, hogy számára napjainkban küszködést jelent az MLM-ezés, neki a változást az hozhatja meg, ha a vállalkozása építése során magáévá teszi az "Alfa" típusú MLM-ezők felfogását, és elsajátítja azok gondolkodási szokásait és hozzáállását.

Az "Alfa" típusú MLM-ezők, igazi vezetők

Az MLM szakmának valódi vezetőkre van szüksége. Ugyanis vezető egyéniség kell ahhoz, hogy egy érdeklődő személyből egy adott MLM vállalat termékforgalmazója lehessen. Egy vezető segítheti igazán elő az újonnan belépő munkatársnak, hogy az illető valóban eredményes termékforgalmazóvá válva, sikerrel tevékenykedhessen.

Az érdeklődők nem kívánnak senki olyan személyt sem követni, akinek kevés a hite. Ha valaki nem bízik önmagában és úgy gondolja, hogy nem valószínű, hogy az MLM vállalatánál legsikeresebb termékforgalmazóinak körébe képes lesz bekerülni, az érdeklődői tudat alatt ezt meg fogják érezni. Az eredmény pedig nem lesz más, mint hogy az érdeklődők egyszerűen nem fognak az illető hálózatához csatlakozni, és még a döntésük okát sem lesznek képesek megmagyarázni.

Amennyiben valakinél gyakran előfordulnak ilyen esetek, akkor érdemes az adott személynek alaposan megvizsgálnia az MLM-mel kapcsolatos felfogását, és abban gyökeres változást végrehajtani. Egyébként az illető nem számíthat arra, hogy a jövőben megfelelő, új munkatársak nagyobb számban fognak a vállalkozásához csatlakozni.

Az "Alfa" típusú MLM vezetővé válás titka az érték felkínáló képességünkben rejlik.

Amennyiben, éppen hogy csak mostanában kezdte el valaki az MLM hálózatának felépítését, akkor számítania kell arra, hogy egy ideig érdemes lesz önmagát fejlesztenie ahhoz, hogy képes legyen valamilyen értéket mások számára felkínálni.

A jó hír az, hogy ebben nem kell majd sok versenytársra számítania. Az emberek döntő többsége lemond arról, hogy önmagát fejlessze, tehát aki hajlandó időt szentelni erre a célra, az tetemes előnyre tehet szert a többiekhez képest.

Az „Alfa” típusú személyek gondolkodásmódja

Amennyiben valaki azért kezd el aggódni, hogy egy adott személy vajon fog-e csatlakozni a hálózatához vagy sem, arról az illetőről elmondható, hogy még nem sikerült neki az "Alfa" típusú vezetői beállítottságot és felfogást elsajátítania.

Abban az esetben, ha valaki csalódottnak érzi magát, mert a családtagjai között vannak olyan személyek, akik az MLM lehetőségét piramis-játéknak nevezik, arról megállapítható, hogy még nem sikerült magáévá tenni az "Alfa" típusú vezető egyéniség gondolkodási szokásait.

Az "Alfa" típusú vezetők magabiztos egyéniséggel rendelkeznek ahhoz, hogy igény esetén az élre állhassanak, és nagyszabású cselekedetekbe kezdjenek.
Az MLM iparágban a jelentős jövedelemszintek elérésének előfeltétele az, hogy „Alfa” típusú vezetővé váljunk.

Ebben a szakmában számos példával találkozhatunk annak bizonyítékára, hogy ez lehetséges.

Neked is minden bizonnyal megvan az esélyed arra, hogy ilyenné válj!

"Az emberek nem szoktak MLM vezetőnek születni,
hanem magukat fejlesztik azzá."

Nincsenek megjegyzések: