Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. január 27., kedd

Te mennyire leszel sikeres az MLM-ben?

Megfordult már neked is a fejedben az a kérdés, hogy "Mennyire is leszel majd sikeres az MLM-ben?"

Azonban másként is meg lehet ezt a kérdés fogalmazni:

"Mindent bele fogsz-e adni?" VAGY még annál is többre vagy hajlandó?

Én úgy vélem, hogy amennyit ma "a legjobb tudásom szerint képes vagyok" az MLM-ben teljesíteni, az nagyon is messze van attól, amit az adottságaim alapján meg tudnék csinálni.

Ezért van aztán az, hogy a mostani HOZZÁÁLLÁSOMAT nem az határozza meg, hogy a hiedelmeim szerint "jelenleg" mit tudok elérni ebben a szakmában, hanem az, amiről meg vagyok győződve, hogy "holnap" képes leszek megvalósítani.

Íme itt vannak az érveim:

A sikerhez az ember "fel szokott nőni". Ez azt jelenti, hogy azokat a korlátokat, amelyek az eredményeinket behatárolják ebben az MLM iparágban, mi állítjuk fel önmagunk számára ( vagy másoknak engedjük meg, hogy azokat ránk kényszerítsék).

Egyáltalán nem elegendő csupán reménykedni abban, hogy majd nekünk is sikerülni fog a dolog. Egy határozott döntést kell meghoznunk, hogy "én biztos vagyok abban, hogy képes leszek rá", és engednünk kell hogy ez a döntés naponta magával ragadó ösztönzésként hathasson ránk.

Eszembe jut egy közelmúltban szerzett élményem:

A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok befejezését követően 3 héten belül, alkalmam volt részt venni Vajda Attila olimpiai bajnokunk zártkörű élménybeszámolóján. Attila részletesen elmesélte, a felkészülését és hogy milyen módon "fedezte fel" azokat az étrendkiegészítőket, amelyeket már több mint 2 éve fogyaszt a rekord teljesítményei elérése érdekében.

A 1,5 órás találkozó végén, mindössze 4 kérdés feltételére maradt csak idő. Ezek közül az egyiket nekem volt alkalmam feltenni.

Kérdésem a következő volt:

"Attila! Amikor a rajtot követően pár száz métert megtéve észrevetted, hogy a bal oldaladon evező üzbég srác olyan tetemes, másfél hajónyi előnyre tett szert, mi játszódott le az fejedben? Mérlegelted-e azt, hogy jó lenne azonnal reagálva, alaposan belehúzni és felvenni vele az iramot, vagy elegendő lesz csupán a tőled jobbra evező spanyol olimpiai bajnokot szemmel tartani, mondván hogy valószínű ő lesz az, akivel igazán a hajrában kell majd megküzdened?"

Attila válasza a következő volt:
"Régóta van egy szokásom. Naplót vezetek. Ebbe a naplóba már jól előre beírtam azt, hogy 2008. augusztus 22. Olimpiai Bajnok! - és a döntőben egész idő alatt csak ez járt a fejemben, erre készültem fel, és semmi másra nem gondoltam!"

Csak megjegyezni szeretném, hogy Attilával már volt korábban is egy találkozónk, még 2007 november végén, ahol nekünk személyesen megígérte, "...hogy, meg fogja nyerni az Olimpiát!"Becsülettel be is tartotta az igéretét!

Felmerül a kérdés, hogyan lehet az, hogy a Vajda Attilának sikerült megnyernie a kenu 1000 m-es olimpiai döntőt? Mi okozta a jól látható különbséget, hiszen a döntőben rajta kívül még 8-an pályáztak a dobogó felső fokára?

Attila esetében kétség kívül remek fizikai adottságú egyénről van szó, de minden bizonnyal a többiek között is voltak hozzá hasonlóan kiváló sportoló alkattal rendelkező és edzettségi állapotban lévő versenyzők.

A válasz egyértelmű: "a szellemi és lelki edzettségi állapot"!

Őt nem a gondolatai vezérlik, hanem képes a saját gondolatait irányítani.

És nálad mi a helyzet ezen a területen?

Van valami, ami visszatart?

Én úgy vélem, annak ellenére, hogy az emberek azt gondolják, hogy a tudás, az idő vagy a képességek hiányában nem képesek megvalósítani a célkitűzéseiket, valójában a fejükben dől el minden.

Javaslom, hogy őszintén tedd fel magadnak a következő kérdést:

Sikerül-e az aggodalmaidat és a félelmeidet kordában tartanod, vagy valójában azok irányítják jelenleg is az életed?

Talán te is megengeded-e, hogy az aggodalmaid és félelmeid megakadályozzanak abban, hogy cselekedj és sikereket érj el az MLM vállalkozásodban?

Ha erről van szó, ...akkor tegyél ez ellen valamit! Vedd a kezedbe önmagad irányítását, és tanuld meg az elmédet fegyelmezni!

Összpontosítsd a figyelmed a cselekedeteidre és igyekezz naponta több személlyel is beszélni a tevékenységedről, illetve a termékeidről.

Adj magadnak lehetőséget arra, hogy tévedhess (Én ma már ezt rendszeresen megteszem...)Közismert tény az, hogy: A siker ebben az MLM tevékenységben 98 %-ban a "szellemi beállítottságunkon" és a "lelki állapotunk edzettségének mértékén" múlik.

Szeretnél nagy tetteket véghezvinni? Akkor arra van szükség, hogy hozz egy döntést azok megvalósításáról. Azt követően pedig higgyél bennük, és cselekedj a döntésednek megfelelően!Ha közben kételyeid támadnának, határozottan oszlasd el azokat!

Ne a hiányosságaidra vagy a nehézségeidre koncentrálj! Döntsd el, hogy azoknál sokkal messzebbre fogsz előre tekinteni, és győzd meg önmagadat arról, hogy a dolgok meg fognak változni! És meglátod majd, hogy jóval erősebb és kiválóbb személlyé fogsz válni, mihelyt elkezdesz cselekedni.

Ne engedd meg, hogy a kételyeid vagy a bizonytalanságod megállítsanak az elhatározásodban, és senkinek ne hagyd, hogy ellopja az álmaidat!

A megfelelő beállítottság és szellemi fegyelem esetén azt, hogy sikeres leszel-e, gyakorlatilag előre eldöntött tényként elkönyvelheted.

Ezt érdemes jól bevésni az eszedbe!

Nincsenek megjegyzések: