Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. január 18., vasárnap

Kapcsolatépítő szokások kialakítása az interneten

A napjainkban egyre szaporodó internetes közösségekben az MLM-ezők megnyilvánulásait figyelve az a benyomása keletkezik az embernek, mintha az illetők kizárólag, a termékeik és szolgáltatásaik ideális reklámozására kerestek volna itt lehetőséget.

Erről tanúskodnak az igen szűkösen megfogalmazott adatlapok és az MLM-ezők alkalomszerű bejegyzéseiből is ere lehet következtetni. Egyértelműnek tűnik, hogy a következetes és kitartó részvétel nem igazán jellemző ezeknek az online közösségeknek a tagjaira.

Nézzük akkor most meg, hogy mit is jelent valójában az, hogy hálózatépítés? És hogyan tudjuk ezt a tevékenységet szokásunkká tenni?

A hálózatépítést az emberi kapcsolatok kialakítása és ápolása művészetének szokták nevezni. Az ezzel kapcsolatban kialakítandó „szokás” alatt pedig, BÁRMIFÉLE olyan rendszeresen végzett tevékenységet kell érteni, ami a kapcsolatépítés célját szolgálja.

Akkor most miről is van itt szó?

Amennyiben az a szándékunk, hogy sokkal jobb online hálózatépítővé váljunk, akkor ehhez naponta szükséges ezt a célt szolgáló tevékenységeket folytatnunk. A WEB 2.0 ma már igazán remek feltételeket teremt számunkra mindehhez.

Mostanában egy ezzel a témakörrel kapcsolatos cikket olvastam a Networking Times folyóiratban. Az ott említett ötletekből merítve, nézzük akkor most meg azt az ötféle teendőt, amit célszerű NAPONTA rendszeresen elvégeznünk a kapcsolatépítő szokásaink kialakítása érdekében:

1.) Rendszeresen fűzzünk egy-egy őszinte megjegyzést három új ismerősünk adatlapjához.

2.) Rendszeresen fűzzünk egy-egy őszinte megjegyzést három meglévő barátunk adatlapjához.

3.) Látogassunk meg három kedvenc csoportunkat és kínáljunk fel valami értéket egy felvetett témával kapcsolatos véleményünk hozzáfűzésével (vagy vessünk fel egy új témát a fórumon) – ne felejtsük el a hozzászólásunk végén az érdeklődést felkeltő mondatot tartalmazó aláírás fájlunkat (névjegyünket) is elhelyezni!

4.) Írjunk egy rövid blog bejegyzést, aminek a segítségével az emberek még jobban megismerhetnek bennünket!

5.) Végezzünk utánkövetést három barátunkkal – vagy kérjünk tőlük segítséget, vagy ajánljuk fel mi a segítségünket őnekik.

Ennyiről lenne szó.

Meg fogod látni milyen jelentős eredményt fogsz elérni ha következetesen betartod a fenti tanácsokat.

Kajárik Béla Facebook profilja


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Béla!

Tetszik ez a bejegyzésed. Nagyon röviden és tömören megfogalmaztad, hogyan tud valaki eredményesen kapcsolatokat építeni a neten. Én is ezt vallom és részben ezt csinálom. Persze mindezt lehet turbosítani a web 2.0-es eszközök segítségével és ezáltal egy nagyon komoly hálórendszert lehet ezáltal kiépíteni.

Sok sikert az internetes kapcsolat teremtésben és az üzletben!

István