Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. május 2., szombat

SikerRECEPT MLM-ezők számára

Amennyiben te is sikerre akarod vinni az MLM vállalkozásodat, az alábbi hatpontos sikerreceptet szeretném a figyelmedbe ajánlani. Ezt az általam megismert és jelenleg is tartós sikerrel büszkélkedhető MLM-ezők "munkásságának" tanulmányozása alapján állítottam össze.

1.) Személyes konzultációt biztosító edzői/mentori kapcsolat.
Abban az esetben, ha sikerül egy tapasztalt - MLM-ben jártas - személlyel folyamatos konzultációs, egyéniségednek megfelelő, személyreszabott tanácsokkal szolgáló kapcsolatot létesítened, a vállalkozásod sikeresélyei jelentősen megnövekedhetnek. Mindenekelőtt ezáltal jelentősen lecsökkentheted azt az elmédre nehezedő hatalmas terhelést, ami a számodra igazán megfelelő tréninganyagok kiválasztásából eredhet.

Emellett gyakran folytathatsz párbeszédet egy olyan személlyel, akinek már sikerült elérnie azt, amire te most éppen törekedsz.
Másodszor, így rendelkezhetsz egy olyan társsal, aki majd számon kéri rajtad az önmagadnak tett ígéreteid betartását, az MLM vállalkozásod stabil alapjainak lerakása érdekében. Ennek köszönhetően rövidtávon jelentős időt és nem kevés pénzt is megtakaríthatsz magadnak. Egy tapasztalt tréner irányítása mellett nagyságrendekkel eredményesebb lehetsz az MLM vállalkozásodban.

2.) Online MLM tréning tananyag felügyelt elsajátítása (leginkább ajánlott az ügyfélbarát, vonzó marketing).
Önmagunk "eladása", valamint a termékeink és üzleti lehetőségünk interneten történő értékesítése, sok egyéb dologhoz hasonlóan megszerezhető jártasság.
Ma már egyre nyilvánvalóbbá válik az, hogy egy "Átlag János" képtelen egyik napról a másikra belevágni és jövedelemre szert tenni egy online MLM vállalkozásban. A szükséges képességeket neki is meg kell ehhez szereznie. A többi elismert szakmákhoz hasonlóan, ezt itt sem lehet megúszni.
Erre főként azért is szükség van, mert minél nagyobb jártasságra teszünk szert egy adott tevékenységben, annál vonzóbbá válunk azok számára, akik azt el szeretnék sajátítani. Ebben az esetben már mi is képesek leszünk nekik segíteni a szakma alapjainak elsajátításában. Amikor erre a szintre eljutunk és képességeinket másoknak megmutatva segítségükre is tudunk lenni, a vállalkozásunk szinte automatikusan növekedésnek fog indulni.

3.) MLM vállalat specifikus tréning a szponzorvonalunk tagjainak szervezésében.
Szeretném tisztázni, hogy az online MLM-ezés megtanulása, és a szponzorvonalunktól az MLM vállalatunkra vonatkozó információk és marketing módszerek átvétele, két teljesen különböző dolog (az esetek túlnyomó részében ezek a gyakorlatban nem esnek egybe...).
Az első lépést az önmagunk "eladásának" megtanulása jelenti. A második lépés az MLM vállalatunkra jellemző speciális ismeretek átvétele kell, hogy legyen, melyben nagy segítségünkre lehetnek a szponzorvonalunk tagjai és szponzorunk csapata.
Fontos tehát az MLM vállalatunk és szponzorunk által biztosított információs hálózatra történő rácsatlakozás. A megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező szponzorvonal kiválasztása ezért rendkívül fontos, nem csak mi miattunk, hanem a jövőbeli munkatársaink érdekében is.

4.) Személyiségfejlesztés.
Ahhoz, hogy csoportunk tagjai számára megfelelő eredménnyel tudjuk a mentális energiaforrás szerepét betölteni, nélkülözhetetlen feltételt képez a folyamatos önképzésünk és példamutatásunk az új ismeretek elsajátításában. Ez a szakma a "legeredményesebb személyiségfejlesztő tanfolyam" címet érdemelte ki magának. Nem véletlenül!
A vezető egyéniséggé válás nélkülözhetetlen előfeltétele egy sikeres MLM vállalkozásnak. A profi MLM-ezők nem csupán önmaguk egy minőségileg fejlettebb változatát képesek előállítani, hanem a csoportjuk tagjai számára is hatékony segítséget képesek nyújtani, az emberi teljesítmény optimalizálására szolgáló technológiák széleskörű gyakorlati alkalmazásában.

5.) Vállalkozói mentalitás.
Ma már egyre többen kezdik fedezni az önálló vállalkozásban rejlő előnyöket. A választható szakmák körében kezd megszokottá válni az MLM - többek nem kis meglepetésére...
Ez az iparág ugyanis napjainkra már bebizonyította létjogosultságát és lekerült a bulvárlapok címoldaláról, és a kereskedelmi TV csatornák "balhéra éhes" riportjainak választékában sem található többé meg.
Érdemes felkészülni az MLM vállalkozásukat beindítani szándékozók méltó fogadására. Egy profi MLM-ező csoportjának tagjaként ugyanis komplex ismertetek megszerzésére nyílik itt alkalom. Ebbe a vállalkozói szemléletmód kialakításához szükséges alapvető jártasság megszerzése is beletartozik.

6.) Közösségbe tartozás.
Nagyon fontos egy MLM-ező esetében a közösségi szellem megléte, és egy adott közösség, vagy akár több tagjainak is a segítése, és ismereteik gyarapításához való hozzájárulás. Ma már számos online közösség közül (facebook, iwiw, netlog, twitter, youtube, network.hu stb.) választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőket.
Ha az emberek felfedezik, hogy tagja vagyunk egy-egy online vagy egyéb közösségnek, akkor ennek tekintély- és hitelnövelő hatása van. Egy közösséghez tartozni nem feltétlenül jelenti azt, hogy céltudatosan gyarapítjuk az értékesítési lehetőségeinket.
Többen vannak, akik egyszerűen vonzódnak a hasonló értékeket maguknak valló egyének csoportjához, és ezáltal növelik a biztonságérzetüket. Egy-egy ilyen közösségben a véleménycserén és tájékozódáson kívül alkalmanként egyaránt mód nyílik akár vezető, akár követő szerep betöltésére.

"Ha szeretnél kitörni a jelenlegi helyzetedből és valami rendkívüli dolgot megcsinálni, olyant, amire önerőből képtelennek tartod magad, legjobb, ha kerítesz magadnak egy személyi edzőt – és ajánlott, hogy egy jót válassz magadnak!" (Richard BROOKE)

Nincsenek megjegyzések: