Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. május 18., hétfő

Havi fizetés vagy vagyonszerzés?

Te mire hajtasz?

Sokan téves indokból lépnek be egy adott MLM hálózatba... A havi jövedelem megszerzése a céljuk!


Nos, felületesen szemlélve a kérdést nincs abban semmi kivetnivaló, ha valaki úgy dönt, hogy a havonkénti jövedelemszerzés céljából lesz egy adott MLM vállalat termékforgalmazója.

Azonban érdemes észrevenni azt, hogy ez egyfajta saját vállalkozás, ami inkább egy hosszú távú marathon futóversenyhez hasonlítható leginkább, mint egy rövidtávú vágtához.

Sokan vannak, akik engedik, hogy a túlzott ígéretek rabjaivá váljanak, és megkíséreljék 30 napon belül kiváltani a korábbi teljes munkaidőben végzett tevékenységükért cserébe kapott havi fizetésüket. Az őszinte igazság azonban az, hogy ez csak igazán nagyon kevés személynek szokott sikerülni.

Ebbe a kivételes kategóriába tartoznak a rendkívül széles ismerőskörrel rendelkező médiasztárok, sportolók, művészek, közéleti szereplők.

Nem kevesen vannak, akik azt gondolják, hogyha mondjuk Bíró Icának, Kósa L. Adolfnak, vagy Zalatnay Saroltának - csupán néhány hónapos MLM "hálózatépítést" követően - már több millió forintos havi jövedelemre sikerül szert tennie, akkor ez nekik is 1-2 éven belül sikerülni fog. De az sem lesz nagy baj – szokták emlegetni - , ha csak mondjuk a negyedrészét fogják majd ennek az összegnek megkeresni, hiszen az is jóval több lesz, mint a hazai átlagkereset.

Ezek a személyek figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a nevezett celebeknek, az MLM hálózatukba belépő személyeket nem a frissen felvállalt remek eredményt produkáló, kiváló termékeknek köszönhetően sikerült toborozniuk.

Ők ugyanis már az adott MLM vállalattal között megállapodás aláírását MEGELŐZŐEN - esetenként több évtizedes sikeres szakmai munkájuk eredményeként – tettek szert egy olyan hírnévre és rendkívüli méretű ismerőskörre, amely jelentősen megkönnyítette számukra a gyors és eredményes hálózatépítést. És ennek következményeként a magas jövedelemszint rekordidőn belüli elérését.

Nem ritka eset az sem, amikor egy sikeres MLM-ező a korábbi MLM vállalatánál jelentkező különféle problémák miatt, annak otthagyására kényszerül, és több éven keresztül szívós, kitartó munkája eredményeként létrehozott hálózatával csatlakozik egy másik MLM hálózathoz. Természetesen az ő esetükben is már akár 1 – 2 hónapon belül is megjelenik a több millió forintos havi jövedelem.

A tájékozatlan kezdő MLM-ezőknek tehát általában már néhány hónapos eredménytelenséget követően elfogy a lelkesedésük, és - a "törülközőt bedobva" - hamarosan FELADJÁK az MLM vállalkozásukat!

Abban az esetben azonban, ha az illetők hajlandóak lennének a szemléletmódjuk megváltoztatására, és a vagyonszerzést tűznék ki céljukként, a havi jövedelmük automatikusan biztosítható lenne. A vagyonképzés ugyanis csak egy hosszú távú terv alapján hozható létre.

Minél korábban kezdünk hozzá a figyelmünket a vagyonunk gyarapítására fordítani, annál gyorsabban fog sikerülni a havi jövedelmünk helyettesítése.

A havi keresetünk pótlására irányuló törekvésünk fölösleges pszichológiai nyomást gyakorol ránk, illetve a vállalkozásunk vezetésére. A legtöbb hagyományos vállalkozás esetében természetesnek tekintett dolog az, hogy a nyereségesség eléréséhez több hónapra, sőt általában több évre is szükség van...

A JÓ HÍR az, hogy az MLM-ben nem feltétlenül kell hosszú éveket kivárni, hanem már 8 – 10 hónapon belül is megtapasztalhatók egy ígéretes vállalkozás beindulásának a jelei.

Abban az esetben, ha valaki veszi magának a fáradságot és szorgalmasan hozzákezd a szakma alapelveinek elsajátításához, igyekszik magát vezetővé képezni, megtanulja önmaga és a termékei marketingjének eredményes végzését, valamint hajlandó folyamatosan értékes tartalmat előállítani, illetve közzétenni az online közösségekben, akkor alkalma lesz pozitív eredményekre szert tenni az MLM vállalkozásában és beindul nála is a havonkénti rendszeres jövedelemképzés.


"Amit kitartással csinálunk, azt könnyebb elvégeznünk. Nem azért, mert közben könnyebbé vált volna a munkánk, hanem, mert nagyobb jártasságra tettünk szert."

(Ralph Waldo EMERSON)



Nincsenek megjegyzések: