Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. április 18., szombat

5 tipp kezdő Online MLM-ezőknek

Napjainkban a kezdő online MLM-ezőinek egyáltalán nem könnyű a helyzete. Ez az egész online MLM dolog egyszerre tűnik számukra szószerint "megváltásnak" (a korábban megismert - csekély eredményt hozó - hagyományos MLM módszerekkel szemben) és "félelmetesnek".
Annyira sokféle lehetőséget kínáló - SPAM - e-mail zúdul rájuk nap, mint nap, hogy a bőség zavarában nem csoda, hogy tanácstalanok és leggyakrabban a következő kérdéseket teszik fel önmaguknak:
Hol kezdjem el?
Hogyan lehet itt egyáltalán választani?
Hiszen bármelyik kecsegtető ajánlatra rákattintva, azonnal egy "tuti" biztos megoldással találják magukat szemben, melynek gazdája azt ígéri, hogy az ő segítségével bárki gyorsan képes lesz csinos összegekre szert tenni. A saját sikeres csoportjukkal és többéves tapasztalattal büszkélkedve akár még garanciát is hajlandók vállalni a számukra ismeretlen jelentkezők sikeressé tételéért...
Hát igen, nem kevés kísértésnek van kitéve manapság a gondtalanul, mit sem sejtve szörföző egyén.
Az alábbiakban igyekszem 5 olyan tippet adni, ami segíthet az eligazodásban:

1.sz. TIPP: Találj egy személyt magadnak, akiben megbízol!
Természetesen az interneten nincs hiány az önkéntes ajánlkozókban arra, hogy megbízzunk bennük. A feladat nem egyszerű, hiszen a mai internetes állapotok leginkább a híres amerikai "Aranylázra" emlékeztetnek. Jól ismert tény, hogy annak idején a vadnyugaton, egyszerre volt jelen a tisztességes aranyásó, a bandita és a serif (számos western film klasszikus szereplői).
Ennek is megvan a technikája, miként győződhetünk meg arról, hogy tisztességes kapcsolatra sikerült-e rátalálnunk. Egy dolog biztos, a bizalom kiérdemléséhez időre van szükség...
Számomra a legjobb mentorok felfedezésére egy igazi "aranybánya" az internet. Mivel már több, mint 10 éve kitartóan tanulmányozom az önerőből jómódjukat megteremtő sikeres emberek gondolkodási szokásait, az internet számomra egy valóban megfizethetetlen értéket képviselő "segédeszközt" testesít meg.
Amennyiben sikerül jól megválasztanod a mentoraidat - távoktató trénereidet - alkalmad lesz nem csak jelenősen lerövidítened a betanulási idődet, hanem az anyagi kiadásaid területén is nem kevés megtakarításra fogsz tudni szert tenni. Megkímélheted magad a silány tréninganyagok fölösleges megvásárlásától


2.sz TIPP: Kezdj el barátkozni az interneten a veled azonos értékeket magukénak vallók közösségeiben.
Ez egy elsajátítandó újfajta képesség, ami egyre inkább nélkülözhetetlen lesz a mindennapi életben való boldoguláshoz.
Az interneten ugyanis remek lehetőségek vannak arra, hogy számos olyan "jó fejjel" vegyük fel a kapcsolatot - és ismerjük meg az ismerőskörüket - akikhez még csak hasonló kvalitásúak sem igen fordulnak elő a szűkebb-tágabb rokonságunkban...
Igyekezz megtudni, hogy az általad szimpatikusnak tartott MLM-ezők, milyen eszközöket használnak, milyen marketing stratégiákat és taktikákat alkalmaznak. Kik a kedvenc trénereik? Milyen hírleveleket olvasnak rendszeresen, és mely online közösségekben folytatnak aktív tudásgyűjtő és tudásalkotó tevékenységet? Melyek a kedvenc könyveik, szerzőik?

Ne felejtsd el, hogy egy-egy jó időben kapott szakmai információnak köszönhetően, akár évekkel le tudod rövidíteni az MLM vállalkozásod felépítését.


3.sz TIPP: Tegyél szert a számodra legmegfelelőbb tréningre!
Találj rá a jelenlegi képzettségednek leginkább megfelelő szintű oktatóanyagokra, könyvekre, hírlevelekre, hangfelvételekre és video anyagokra, és ismételd őket át annyiszor, ahányszor szükséges, hogy magadévá tehesd azokat. Ezek kiválasztásában felbecsülhetetlen értéket jelent egy tapasztalt szponzor folyamatos tanácsadása.
Köztudott, hogy a tárgyi tudás semmit sem ér, ha a gyakorlatban nem alkalmazzuk azt. Csak az alkalmazott tudásnak van értelme. Az MLM sajátossága éppen abban rejlik, hogy segítségével éppen a - mai világban való boldoguláshoz nélkülözhetetlen - vállalkozói képességeinket fejleszthetjük ki, minimális anyagi ráfordítás mellett.

Sikeres MLM tevékenységük kulcstényezője lehet a megfelelő kérdések megalkotásának a képessége. Tapasztalatból mondhatom, hogyha az életünk minősége az önmagunknak feltett kérdések minőségétől függ, akkor az MLM vállalkozásunk sikerére ez a megállapítás hatványozott mértékben igaz!
Érdemes például átgondolnod, hogy milyen adottságok meglétét tartod nélkülözhetetlennek egy ideális hálózatépítő munkatársjelölted esetében. Ez nem egy elhanyagolható kérdés, hiszen - nem megfelelő munkatárs választása esetén - mindkettőtök legértékesebb jövedelemszerző erőforrásának - az időtöknek - kölcsönös elpocsékolására kerülhet sor!

4.) Ne reménykedj a gyors eredményelérésben!
Tudom, hogy ez ellentmond a hagyományos MLM "bevált" szórólapos, letépőcédulás, bemutatós módszereit alkalmazóktól látott-hallott információknak. De én nem szeretném, ha néhány hónap múlva rajtam kérnéd számon a kitűzött céljaid gyors bekövetkezésének a - "menetrendszerű" - elmaradását...
Kivételek persze mindig vannak! Ebbe a körbe sorolhatók az internetes kapcsolatépítő eszközök és módszerek használatában az átlagosnál jóval több tapasztalattal rendelkező egyének.
Érdekes megfigyelni, hogy egyre többen vannak, akik éppen az MLM-nek köszönhetően sajátítják el - profi szinten - ezek alkalmazását.
Ne riadj vissza az átmeneti megtorpanásoktól, készülj fel jónéhány AH-HA élményben részesülésre. Vagyis arra, hogy számos korábbi hiedelmeidről fog bebizonyosodni, hogy többé már nem szolgálják az érdekeidet. Ideje tőlük megválnod és újakkal behelyettesíteni azokat.
Gyakran fogsz rájönni arra, hogy "a legnagyobb akadálya az üzleti vállalkozásunk sikerre vitelének nem az, amit nem tudunk, hanem amit rosszul tudunk" (csak mi még ennek nem vagyunk tudatában...)
Egy szakképzett tréner jelenléte nélkülözhetetlen egy sportoló esetében, hiszen verseny közben nincs az embernek módja minden fontos tényezőre odafigyelni. A helyzet ehhez hasonló egy becsvágyó MLM-ező esetében is. Megfigyeltem, hogy az üzleti élet kivallóságai és az élsportolók jellemvonásai között nagyon sok hasonlóság fedezhető fel!
Nem győzöm hangsúlyozni a pozitív támogató környezet kialakítását önmagunk számára. A negatív hatások ugyanis - ha akarjuk, ha nem - nap, mint nap érnek bennünket, a pozitívokat viszont, tudatosan szükséges magunk számára megkeresnünk.
Egy jól megválasztott mentor, nem csupán tanácsaival képes bennünket ellátni, hanem rendelkezésünkre bocsájtja a saját ismerőskörét, sőt elárulja nekünk az ő tanítómestereinek a nevét is. Példát mutat számunkra egy ilyen "mesterelme" funkciót betöltő közösség megalkotásából, és megengedi, hogy "kóstolót" kaphassunk egy ilyen alkotószellemű kollektívában uralkodó hangulatból.


5.) Soha ne add fel!
Ha már egyszer téged is "megcsapott a mozdony füstje", akkor gondolom, hogy benned többé már fel sem merül az, hogy letegyél az elhatározásod megvalósításáról.
Annak idején, amikor "leesett nálam a tantusz", én is rájöttem, hogy soha eddig nem volt még arra esélyem sem, hogy passzív jövedelemre tehessek szert, pillanatokon belül eldöntöttem, hogy MEGCSINÁLOM!
Akkor még fogalmam sem volt arról, hogyan fogom mindezt megtenni, de bíztam, hogy képessé tudom tenni magamat arra, hogy eredményeket érjek el ezen a területen (is).
A fő kérdést számomra csupán az jelentette, hogy mindezt MIKORRA sikerül majd megvalósítanom.
A "téma" alapos tanulmányozásának eredményeként ma már számos - legálisan engedélyezett - szellemi "doppingszerre" sikerül folyamatosan szert tennem. Egyre gyakrabban nyílik alkalmam "apró" részeredmények megünneplésére, amelyek számos formában öltenek testet.
Figyelmedbe szeretném ajánlani a kitartás meghatározására vonatkozó idézetekből készített gyűjteményem egyik kedvenc gondolatát:

"A kitartás nem egy hosszú távú versenyfutás,
hanem számtalan egymást követő rövid vágta."

Nos, ilyen rövid vágtákon elért sikerekre gondolj, amikor egy-egy kiváló adottságokkal rendelkező munkatársat sikerül toboroznod a hálózatodba, vagy megalkotsz egy remek átváltási (konverziós) aránnyal rendelkező értékesítő honlapot.

Vésd jól észbe az alábbi gondolatot:

"Jó ha tudod, hogy az életed legjobb időszaka még csak ezután fog bekövetkezni. Kezdj el cselekedni, haladj előre az utadon, és tegyél meg minden tőled telhetőt az álmaid valóra váltása érdekében!"

Nincsenek megjegyzések: