Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2008. november 27., csütörtök

Hogyan hozd fel a honlapodat a Google 1. oldalára?

A Google legjobb 10 találatát közzétevő oldalra felkerülni a honlapunkkal korábban szinte megoldhatatlannak tűnő feladatnak látszott... Legalább is az átlagos internetes ismeretekkel rendelkező MLM-ezők számára.

DE… mintha mostanában az interneten a helyzet kezdene megváltozni… A küzdelem sokkal nyíltabbá vált és egyre többen kapnak esélyt a legjobbak közé bekerülésre.

Ez alkalommal szeretnélek beavatni annak titkába, miként lehet hatékonyan elősegíteni azt, hogy honlapjaink előkelő helyezést szerezzenek a Google és egyéb keresőmotorok listáin.

Természetesen számos stratégia ismert ebben a témában, viszont van három olyan alapelv, amire az összes többi támaszkodik.

1.sz. Alapelv: KULCSSZAVAK kiválasztása

Minden ezzel kezdődik. Mielőtt bármit is csinálnál, érdemes eldöntened, hogy milyen kulcsszavakra (kulcs kifejezésekre) rákeresve szeretnéd, ha a honlapod bejutna az első 10 leggyakrabban látogatott oldal közé.
Egyáltalán, ugye milyen jó lenne megállapítani azt, hogy van-e bármilyen nyerési esélyed az adott szóval vagy kifejezéssel?

Nos, ez az a terület, ahol igen nagy szerepe van a kulcsszó megválasztásnak és a megfelelő eszközök és módszerek használatának. A nélkülözhetetlen tudás és tapasztalat birtokában rengeteg időt és pénzt veszíthetsz el, ha nem vagy "otthon" ebben a "műfajban". Aki ügyesen kezeli az ehhez a feladathoz alkalmas célszerszámokat és jól ért a kapott eredmények elemzéséhez, behozhatatlan előnyre tehet szert a versenytársaival szemben.

2. sz. alapelv: TARTALOM elkészítése

Ma már számtalan lehetőség nyílik arra, hogy blog bejegyzéseket tegyünk, cikkeket írjuk, vagy egyszerűen a bemutatkozó profiljainkat készítsük el az egyre gyarapodó közösségi portálokon. A cél természetesen itt is az, hogy minél igényesebb, és valódi tartalmat képező anyaggal álljunk elő. olyannal, amire sokan kíváncsiak, és amit szívesen elolvasnak. Sőt, másoknak is örömmel javasolják azt megtekinteni.

Ha tehát sikerült kiválasztanunk a szerintünk legmegfelelőbbnek tartott kulcsszavakat és kifejezéseket, akkor hozzákezdhetünk a cikkek megírásához, a figyelmünket leginkább ezekre összpontosítva.

Ebben az esetben a következőket tanácsolom: alkalmazd a kiválasztott kulcsszót a cikked / blogod címében, a bevezető leírásában és a szövegtestben egyaránt. Ebben nincs semmi különösen új.

3. sz. Alapelv: Tedd közzé a TARTALMADAT

Most, hogy elkészültél a tartalommal, már csak annak közzététele van hátra, vagyis az interneten publikálása. Igyekezz minél több népszerű helyen megjelentetni az értékes anyagodat. A blogjaidon és honlapjaidon kívül erre célra kiváló lehetőséget képezhetnek a különféle cikkmegosztó portálok. Emellett nyugodtan belinkelheted a cikkeidet az online közösségekben vagy fórumokon tett véleménynyilvánításaid alkalmával is.

A video-megosztókon közzétett anyagaidban is hivatkozhatsz a saját készítésű cikkeidre.

Amennyiben sikerül a fenti alapelveket elsajátítanod, akkor jelentősen megnövelheted az esélyedet arra, hogy a honlapjaid vagy blogjaid segítségével tovább növeld az online népszerűségedet az internetes módszereket alkalmazó MLM-ezők körében.

Nincsenek megjegyzések: