Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2007. október 3., szerda

Saját személyiségünkre alapozva építsük fel az MLM vállalkozásunkat!


Az egyik legkártékonyabb tevékenység, amit napjainkban megfigyelhetünk az MLM-ezők csoportjainál, az az, hogy többen igyekeznek a felsővonalukat egy az egyben másolni.

Az alábbiakban megfogalmazom, hogy énnekem mi erről a véleményem:

Ez az a jelenség, amikor egy MLM hálózat tagjai, MINDENBEN igyekeznek a felsővonalukban található vezetőket, vagy az MLM vállalat legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tagjait másolni. Ezért aztán szinte állandóan azon fáradoznak, hogy a kiszemelt személy stílusát elsajátítva, mindent vele azonos módon csináljanak, beleértve a bemutatók megtartását és az alkalmazott marketing és jelöltkutató módszereket is.

Természetesen nincs abban semmi kivetendő, ha valaki ugyanazt a sikert szeretné elérni, amit az előtte járók már elértek, vagy jelenleg folyamatosan sikeresen tevékenykedik. (főként, ha igen hatékony a marketing módszere). Erről szól ugyanis a másolódás.

Mindemellett nagy veszély rejlik abban, ha egy személy háttérbe szorítja a saját egyéniségét, adottságait, szenvedélyeit és képességeit, csupán azért, hogy annak a vezetőnek a szerepét igyekezzen eljátszani, akinek a sikereit igyekszik leutánozni.

Lényegében az illető csupán olyan szeretne lenni, mint szuper hatékony munkatárs toborzó képességgel megáldott felső vonalbeli MLM vezetője, mivel arra tanították őt, hogy nem érdemes a langyos vizet újból felfedezni, vagy eltérni a jól bevált rendszertől. Végül aztán az adott személy oda lyukad ki, hogy minden áron olyanná szeretne válni, mint a példaképe, mivel ő is szeretne ugyanazokat az eredményekkel büszkélkedni.

Ahogyan már említettem ez a másolódás egyik formája, de nem éppen az amelyik leginkább az illető előnyére lenne.

Gondolj csak bele: Te sem szeretnél pontosan olyan lenni, mint az a személy, akit követni akarsz; Te is csupán az eredményeit szeretnéd elérni. Így van?


Nos, van egy jó hírem a számodra:

Az MLM-ben sokféle megoldás létezik arra, hogy sikeresek legyünk. Nincsen csupán egyfajta sikermódszer. Vannak rendkívül és kevésbé hatékony módszerek, de sokkal több, mint csupán egy megoldás létezik a kimagasló eredmények elérésére.


Ha jól megfigyeled a sikere MLM-ezőket, hamar rájössz, hogy két ilyen személynek egyáltalán nem azonos a módszere, amit alkalmaz. ÉS mindketten a saját képességeikre és szenvedélyükre támaszkodva érték el a kimagasló eredményeiket.


Nézzünk akkor meg erre néhány példát:

Michael Jordan – Biztos, hogyha ő is csatlakozott volna egy MLM vállalathoz, talán sikeres lett volna ott is, de ő a kosárlabdázást szerette, és megérezte, hogy neki ehhez van tehetsége és szenvedélyesen megkedvelte; és mivel ő ezt az utat választotta, a sikerei mellett az összes vele azonos életkorban lévő játékos teljesítménye eltörpül.

Robert Kiyosaki
- Igen ő csodálattal szemléli az MLM-ezőket, és tudja, hogy az MLM egy remek módszere a vagyonteremtésnek; DE ő élvezi az ingatlan befektetésekkel foglalkozást és az egyik legnagyobb szenvedélye az, hogy másoknak az anyagi függetlenség alapelveit megtanítsa (amiben egyébként nagyon sikeres, és ennek az egyedi piacnak igazán profi szakértőjévé vált. Ma már rengeteg jövedelme származik ebből a tevékenységéből.)

Mindezeknek a példáknak az a mondanivalója a jelenlegi MLM vállalkozásoddal kapcsolatban, hogy ha te úgy döntesz, hogy feladod az egyéniségedet, hogy olyanná válj, aki példaképednek tartasz, akkor lemondasz a legértékesebb üzleti sikered eléréséhez nélkülözhetetlen tőkéről:
ÖNMAGADRÓL!

Hiszen te a saját kreativitásoddal, képességeiddel, tudásoddal, és személyiségeddel járulhatsz hozzá az MLM vállalkozásod sikeréhez!

Nem a hálózatépítést fogod a személyiségedbe beépíteni. Az MLM üzleted (mint az elsődleges vállalkozásod) egy remek eszközként szolgálhat a sikered eléréséhez, de még is csak egy eszköz.

A sikerhez szükség van terád (az egyéni adottságaidra és képességeidre).

A saját tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a valódi siker akkor következik be az ember életében, amikor mozgósítani tudjuk az összes energiánkat, szenvedélyünket és egyéni adottságainkat, és ezzel egyidőben egy speciális hatástöbbszöröző eszköz segítségével (ilyen az MLM) azokat megsokszorozva elérjük a céljainkat.

Az MLM vállalatod és a csapatod tagjai hálásak lehetnek, hogy velük vagy és én arra bíztatlak, hogy csak add önmagad, építsd a vállalkozásodat a saját egyéni erősségeidre támaszkodva, és hatékonyan használd ki az üzletépítési alapelvek nyújtotta lehetőségeket.

Ha nem tudod élvezni azt a tevékenységet, amit napról napra az üzleted építése érdekében végzel, akkor hagyj fel vele, és kezdd el olyan módon, ahogyan számodra leginkább megfelel., és értelmét látod.

Emlékezz rá, hogyha ugyanolyan módon, ugyanazokat a dolgokat csináljuk, ugyanazzal az egyéniséggel – nem vagyunk mások, mint egy adott MLM vállalat értékesítést végző robotjai.

Ne legyél ilyen –
válj egyéni, független sikeres MLM-ezővé, amire születtél, és meglátod mennyire sikeres lesz a vállalkozásod!

Nincsenek megjegyzések: