Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2007. október 13., szombat

Melyek a jövedelemtermelő tevékenységek egy MLM vállalkozásban?


Ez az egyik legfontosabb téma egy sikeres MLM vállalkozás felépítése szempontjából.

Jövedelemtermelő tevékenység (továbbiakban: JTT)

Mi az, hogy JTT és miben különbözik más egyéb tevékenységektől?

Az a helyzet, hogy az MLM-ezők közül rengetegen még nem igazán értik ennek a fogalomnak a lényegét. Ők ugyanis (tudattalanul) az eredménytelen munkavégzésről gondolják azt, hogy jövedelemtermelő tevékenység.

Most mindjárt be kell vallanom, hogy – több évvel ezelőtt - saját magam is beleestem ebbe a hibába.

Hadd magyarázzam most el, hogyan is történt ez:

A könnyebb megértés érdekében egyszerűsítsük le a dolgokat és mondjuk azt, hogy az MLM-ezők által végzett különféle tevékenységek (munkavégzés), gyakorlatilag 2 kategóriába sorolhatók. Egyrészről vannak a „sűrű elfoglaltsággal” járó és a JTT-k (jövedelemtermelő tevékenységek)

Nézzünk most meg akkor hogy, melyek a „sűrű elfoglaltsággal” járó tevékenységek?

  • Részvétel WEB-konferencia beszélgetéseken
  • Részvétel a felsővonalunk képzésén (ONLINE / OFFLINE)
  • Vállalti rendezvényeken (regionális, országos, nemzetközi) való részvétel
  • Vállalati szakmai kiadványok olvasása, honlapok nézése.
  • Naponta 3 idegen emberrel való beszélgetés, mert a felsővonalunk ezt tanácsolata
  • Marketing terv (jutalékrendszer) tanulmányozása, termékismertetők olvasása
  • Éjjel-nappal a SKYPE-on. MSN-en való beszélgetés.
  • MLM tréning DVD-k nézése, hangfelvételek hallgatása, MLM könyvek olvasása
  • Arról gondolkozni, hogy mi a MIÉRT-ünk, és, hogy az elég nagy-e
  • E-mail postaládánk állandó ellenőrzése, hogy érkeztek-e már újabb e-mailek a címünkre

Bármi, ami KÖZVETLENÜL nincs kapcsolatban a pénz zsebünkbe juttatásával.

Nos, az imént felsorolt dolgok fontosak? Természetesesen azok, de csak másodlagos jelentőségűeknek kell azokat tekintenünk, mivel elvonják a figyelmünket a legfontosabbról: EREDMÉNYEK ELÉRÉSÉTŐL.

Hadd tegyek most fel egy kérdést:

Ha tudod azt, hogy miként tudsz tartós sikert elérni a vállalkozásodban, miért töltenél el annyi időt olyan dolgokra, amik csupán elvonnák a figyelmedet az elsődleges célod elérésétől?

Az egyik ok, ami miatt az emberek olyan nagy kedvvel vesznek részt a WEB-konferencia beszélgetéseken, a csoporttalálkozókon, a vállalti képzéseken és hasonló rendezvényeken az, hogy úgy érzik, mintha a vállalkozásukat építenék egyfajta sajátos módon. Úgy gondolják, hogy eközben pedig még lehetőségük van a velük azonos üzletben lévők közelében is lenniük, valamint egyúttal izgalmas, új híreket is megtudhatnak. Egy „tréningen” vehet így részt az ember. Azt mondják, hogy érdemes „rácsatlakozni” a felsővonalunk csoportjára.

Mit jelent ez? Egyesek szerint ez egy könnyű módja bent tartani az embereket az üzletben, azáltal, hogy mindig más sikeres munkatársakat mutatunk be nekik, tájékoztatjuk őket a termékkel kapcsolatos új információkról, és a jutalékrendszer részleteiről, stb.

Igen, valóban ezek a témakörök a tréning részét kell, hogy képezzék, és a tréningeknek fontos szerepet játszanak egy MLM vállalkozás sikerében. Viszont, az igazság az, hogy az a tréning ér a legtöbbet, ami előre kiszámítható eredményt hoz. Ha folyamatosan részt veszel a felsővonalad WEB-konferencia beszélgetésein, vagy rendszeresen eljársz a képzésekre, és ennek ellenére nem vagy képes előre kiszámíthatóan és rendszeresen eredményeket elérni, akkor minden okod megvan arra, hogy alaposan megvizsgáld azt a tréninget, amire jársz.

Az a tréning vagy nem is annyira jó, VAGY még nem tudtad megfelelően alkalmazni a gyakorlatodban.

Az igazat megvallva (ez a személyes tapasztalatom) általában "nem annyira jó" a helyes válasz. Legtöbbször csak a már mindenki által ismert dolgokat ismételgetik, egy kis lelkesítéssel, erőszakos nyomásgyakorlással, és a már jól megszokott „te is meg tudod ezt csinálni” bátorítással vegyítve.

Visszatérve a témánkhoz, - a tréningeknél leginkább a marketingre és az előre kiszámítható eredményekre kellene a hangsúlyt helyezni.

Tehát, akkor melyek is a valódi JTT-k?

  • Eladások lebonyolítása
  • Saját jelöltek kapcsolatfelvételi címanyagának a begyűjtése
  • Üzletépítő munkatársak beléptetése
  • Bizonyítottan működőképes marketing módszerek naponta rendszeres alkalmazása
  • A csoportunk tagjai részére hatékony gyakorlati tréning megtartása a tevékenységünk másolása céljából
  • Minden olyan tevékenység, aminek az elvégzését követően azonnal jövedelmünk keletkezik.

    Itt van akkor most egy kis segítség annak kiszűréséhez, illetve megállapításához, hogy mi tartozik a felesleges tevékenységek körébe:

    Ülj most le és vegyél elő egy papírlapot és egy tollat. Alaposan gondold át mi mindent csinálsz egy nap folyamán, ami bármilyen módon kapcsolódik a vállalkozásodhoz. Írd le valamennyi elvégzett tevékenységfajtát, és azt is, hogy az milyen konkrét eredményt hozott (vagy jelenleg is hoz).

    Ez segíteni fog meghatározni azokat a cselekvésfajtákat, amelyekre szükséged van az eredmények elérése érdekében. Így kevesebb időt fogsz felesleges dolgokra elkölteni, és több időd marad olyan feladatok elvégzésére, amik valóban számítanak.

    Vizsgáld meg, hogy milyen eredmények származnak a különféle marketing erőfeszítéseidből. Ha az eredményeid meglehetősen szórványosak és esetlegesek, akkor érdemes megvizsgálnod, vagy annak a KÉPZÉSNEK (tréningnek) a színvonalát és hatékonyságát, amiben jelenleg részesülsz, vagy pedig ÖNMAGADAT.

    Ne feledkezz meg arról, hogy folyamatosan képeznünk kell önmagunkat és állandóan a csúcson kell lennünk. Az eredményeket akkor könnyű elérni, ha már sikerült megtanulnunk az alapokat és azt, hogy mire kell odafigyelni.

    Ha sikerül elsajátítod, hogy jó marketing képességekkel rendelkezz bárhol, bármilyen vállalkozásban sikeres leszel.

    Néha semmi kivetnivaló sincs egy kis „sűrű elfoglaltságot” jelentő tevékenységben, de nem érdemes azt összetéveszteni a valódi JTT-vel, vagy az MLM „munkahelyeden” végzett munkáddal. Igyekezz azt a munkaidődön kívüli időszakban elvégezni.

    Számodra mindennél fontosabb az eredmények elérése legyen!

Nincsenek megjegyzések: