Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2007. szeptember 23., vasárnap

Milyen a legjobb MLM képzés?

Melyik a legjobb MLM üzletépítő tanács?

Nos, az MLM-ezők közül sokakat egyáltalán nem érdekel ez a kérdés, mivel kizárólag csak arra figyelnek oda, amit a felsővonaluk mond nekik, és szóról szóra betartják a képzéseken kapott tanácsokat.

Azzal érvelnek, hogy:
„Ezek az emberek ebből gazdagodtak meg, és én mindenre odafigyelek, amit ők nekem tanácsolnak.”

Ez így rendben is van, és remekül megfelel egy könnyű válasznak, de az igazság az, hogy a dolgok időközben folyton megváltoznak, és persze jól teszed, ha modellként lemásolod valamelyik igazán sikeres szponzorod minden lépését. De azért nem ártana feltenned önmagadnak a következő kérdést:

„Van esetleg már jelenleg is egy sokkal hatékonyabb módszere ennek az üzletépítésnek, mint amit én csinálok, és amire azok oktatnak engem, akikre most odafigyelek?"

A legtöbb esetben erre a válasz az, hogy IGEN!

A megfigyeléseim szerint, ebben a szakmában azok az emberek a legsikeresebbek, akiknek van bátorságuk „szembemenni az árral” és másként csinálni a dolgokat, és akik a saját sikerrendszerüket alkotják meg.

Ők azok, akik valóban FÜGGETLEN vezetőkké és értékesítőkké válnak, nem csupán az MLM cégük „típus” termékforgalmazójává.

Tény az, hogy a legkiválóbb MLM képzésnek és tréningnek amiben részesülhetsz arra kellene folyamatosan ösztönöznie téged, hogy minél jobb legyél a MARKETINGBEN és bátorítani arra, hogy maximálisan kihasználd a hatástöbbszörözés nyújtotta lehetőségeket, melyek előre kiszámítható eredményekhez vezetnek.

Akkor most álljunk meg itt egy percre és nézzük meg, milyen választ kaphatunk a mi iparágunkban arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha elkezdenénk a „skatulyán kívül gondolkodni”?

Az MLM-ezők közül sokan (még maguk a vezetők is) azt mondják az embereiknek: „Nem érdemes a kereket újból feltalálnod, inkább maradj meg a mi rendszerünknél.”

Hát elmondhatom most neked, hogy ez a kerék lehet, hogy jelenleg még úgy ahogy forog, de ha már nagyon lassú és berozsdásodott, akkor inkább érdemes lenne egy újat venni helyette, ami jobb és gyorsabban forog, ráadásul önmagát olajozza.

Láthatod, nem szükséges feltalálnod a kereket;
csupán kezdj el használni egy jóval hatékonyabbat és célravezetőbbet,
ami számodra sokkal hasznosabb.

Vegyünk akkor most néhány példát az MLM gyakorlatból:

Lassú kerék: Leszólítani az embereket a bevásárlóközpontokban, üzletekben, kávézókban, telefonon idegeneket felhívni. Stb. megpróbálni őket egy bemutatóra elhívni, vagy egy honlapra ráirányítani a figyelmüket, három-résztvevős konferenciabeszélgetést folytatni egy felsővonalbeli szponzor bevonásával, a termékeink kipróbálására rávenni az embereket, vagy csupán arra, hogy meghallgassanak bennünket.

Gyors kerék: Elhelyezni a marketing üzenetünket egy piaci résben, ahol a célpiacunk leendő ügyfelei találhatók, rávenni őket, hogy kutassanak fel bennünket és a nekik leginkább megfelelő időpontban (a nap 24 órájában, és a hét minden napján) olvassák el azt, miközben mi a parkban játszunk a gyerekeinkkel, egy étteremben vacsorázunk, a munkahelyünkön dolgozunk, vagy akár alszunk.

Nos, van arra esély, hogy mindkét csoportba tartozók
eredményt érjenek el?

Természetesen! Vannak olyan személyek, akik jelenleg is az ósdi, kevésbé hatékony marketing- és jelöltkutató módszereket alkalmazva valamilyen sikereket érnek el, de te bizonyára úgy szeretnéd az MLM-et csinálni, hogy a legegyszerűbben a legnagyobb eredményeket érhesd el, méghozzá előre kiszámítható módon, ugye?

Tehát itt a kérdés nem az, hogy egyes módszerek működnek-e vagy sem. Arról van szó, hogy ha már léteznek sokkal hatékonyabb és a hatástöbbszörözés elvét jobban alkalmazó módszerek az MLM üzletünk építésére, melyekkel előre kiszámíthatóan jobb eredményeket érhetünk el, érdemes-e legalább rájuk vetnünk egy pillantást?

Az emberek természetükből adódóan félnek a változástól, de el kell ismernünk, hogy a változás az, ami mozgásban tartja a világot.

Furcsa dolog, hogy miközben az MLM vállaltok maguk is változnak, fejlődnek, állandóan alkalmazkodnak a piaci körülményekhez, hogy az élen maradhassanak, és minél jobb eredményeket érhessenek el, ezzel szemben a termékforgalmazók többsége nem teszi ugyanezt.
Azt hiszem, eljött az ideje annak, hogy az emberek többé ne legyenek a felsővonaluk és az MLM vállaltuk módszereinek elvakult követői és rájöjjenek arra, hogy végül is az számít, hogy a nap végén, amikor megvonják a mérleget, az eredményeik mennyiben tükrözik az aznapi erőfeszítéseiket.

Az igazság az, hogy én is ebben a helyzetben voltam, részt vettem minden egyes bemutatón, képzésen, követtem a velem megismertetett rendszert, és a saját MLM vállalatom legsikeresebb termékforgalmazóin kívül soha senki másra nem figyeltem oda. Keményen és kitartóan dolgoztam és hallgattam azokra, aki azzal biztattak, hogy csak folytassam ilyen szorgalommal a munkám, és akkor majd én is sikeres leszek.

Aztán végül is levetettem az ellenzőimet, egy lépést tettem hátra, hogy szétnézzek az MLM „világban”. Ugyanis rájöttem, hogy csak az elért eredmények számítanak és a tevékenységünk hatékonyságán van a hangsúly.

Ez volt az a nap, amikor a vállalkozásomban
döntő változás következett be!

Szeretem az embereket elgondolkodtatni, és arra bátorítani, hogy szánjanak rá egy kis időt, hogy gondolják át az MLM vállalkozásuk jelenlegi helyzetét, és tegyék fel önmaguknak a következő kérdést: „Valóban ez a leghatékonyabb módszer, ahogyan én az üzletemet jelenleg építem? Képes vagyok folyamatosan előre kiszámítható módon eredményeket elérni?”

Ha igen, akkor nagyon jól van, legyél elégedett magaddal! Ha nem, akkor indulj el és ne állj meg addig, amíg kielégítő választ nem kapsz a kérdésedre.

Emlékeztetni szeretnélek arra, hogy a szakmánkat MLM-nek (Network Marketingnek) – Hálózatos értékesítésnek nevezik, nem pedig, hálózatos jelöltkutatásnak vagy hálózatos jelölthajszolásnak.

Ha megtanulod azt, miként kell hatékonyan értékesíteni (nem jelölteket kutatni, hanem értékesíteni) el fogod érni a kívánt eredményeket és ki fogod érdemelni a jelöltjeid elismerését is.

Akkor térjünk most vissza az eredeti kérdésünkhöz:
Milyen a legjobb MLM képzés?

Véleményem szerint az a fajta, amelyikkel el tudjuk érni a célkitűzéseinket, előre kiszámítható módon, folyamatosan tudunk passzív jövedelemre szert tenni, a hatástöbbszörözést maximálisan ki tudjuk használni a jelentkezők magunkhoz vonzása céljából, az időnk jelentős részét az automatikusan kiválasztott, remek adottságokkal rendelkező jelöltjeinkkel tölthetjük, egy olyan internet alapú marketing rendszert alkalmazva, ami a nap 24 órájában és a hét minden napján megállás nélkül „üzemel” a közreműködésünkkel, és anélkül is. Ez nem semmi, ugye?

Lényegében arról van szó, hogy: csak az eredményekre összpontosító színvonalas képzés az, ami ezeknek a napról napra, egyre hatékonyabb módon való elérését biztosítja.

Jelenleg ilyen típusú képzésben részesülsz?

Most elgondolkodhatnál azon, hogy mi mindenre lenne szükséged ahhoz, hogy a motivációs szinteden javíthassál, és egyéb ehhez hasonló megoldásokon is törhetnéd a fejed. De ha alkalmad lenne arra, hogy előre kiszámítható módon konkrét eredményeket érjél el, bizonyára eléggé motivált lennél!. Nincs értelme elvonni a figyelmedet a valóban jövedelemtermelő tevékenységfajtákról.

Elsősorban miért jönnek az emberek (beleértve magadat is) ebbe az MLM iparágba? Azért, hogy pénzt keressenek és segíthessenek az embereknek, így van?

Tehát, ha ezt hatékonyabban és eredményesebben is lehet csinálni (és másoknak is segíteni, hogy nekik is sikerüljön mindez) miért nem keresel magadnak egy ilyen képzést és tréninget?
Ki törődne azzal, hogy ez a módszer az MLM vállalatán vagy a felsővonalán kívül található-e meg? A lényeg, hogy megszerezd és alkalmazd az üzleted fellendítése érdekében!

Nem okvetlenül szükséges neked azt kifejleszteni. Elegendő lehet az is, ha valaki más által kitalált és bizonyítottan jól működő – internet alapú – értékesítő rendszerre bukkansz rá, és megtanulod azt sikeresen alkalmazni.

Ne felejtsd:

Ki tilthatja meg egy független MLM termékforgalmazónak azt, hogy
a munkamódszerei megválasztása és a számára szükséges tréningek igénybevétele érdekében, a saját MLM vállalatán és szponzori vonalán kívül is szétnézzen és tájékozódjon?

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Béla!

Nagyon színvonalasnak találom a blogot, csak kár, hogy nem frissül.

Szeretném az Ön és az olvasók figyelmébe ajánlani egy átfogó cikket az MLM-ről és az MLM képzésről, ami az alábbi hivatkozáson található:

http://www.mlmakademia.hu/mlm

Nagy örömmel vennénk, ha Ön is és a blog olvasói is véleményeznék a cikket és elmondanák ezzel kapcsolatban a tapasztalataikat, észrevételeiket.

Üdvözlettel,
Szalay Krisztián

Kajárik Béla írta...

Kedves Krisztián!

Mint láthatod, jelenleg igyekszem már hetente egy-egy új témával gazdagítani ezt a blogomat.

Az a helyzet, hogy a időmet inkább olyan e-bookok és egyéb kiadványok készítésére fordítom, amellyel lehetővé tehetem, hogy munkatársaimmal együtt megfizettethessük azt, hogy részletes tájékoztatást adjunk nekik az Online MLM jövőbeli lehetőségeiről.