Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2009. augusztus 6., csütörtök

Mi az MLM lehetőségvadászok és az igazi MLM vállalkozók közötti különbség?

Egy alapvetően fontos fogalom tisztásához szeretnék ez alkalommal kellő háttér információkkal szolgálni az MLM vállalkozásod építésének meggyorsítása érdekében.

Az MLM szakmával szembeni elvárásaid átprogramozására lesz szükség ahhoz, hogy képes legyél jól megkülönböztetni az MLM lehetőségvadászokat az igazi MLM vállalkozóktól. Erre azért van szükséged, hogy az idődet, energiádat és értékes tapasztalataidat tényleg csak olyan személyekbe fektesd be, akik arra érdemesek.

Fontos szerep jut ebben a cikkemben is annak a felfogásnak, amivel az ember ezt a kérdést kezeli. Annak az észjárásnak / felfogásnak a fontosságáról, amivel a sikeres MLM-ezők a szakmájukat művelik, egy korábbi alkalommal már részletesebben beszéltem.

Megállapíthatjuk, hogy egy sajátos MLM lehetőségvadász felfogás okozza jónéhány MLM-ező botladozását és bukását, mivel öntudatlanul olyan dolgokat csinálnak, amiket egyáltalán nem kellene tenniük, ha sikeresek akarnak lenni.

Ők még sajnos nem ismerik a következő bölcsességet:

"Nem az akadályoz meg bennünket a sikerben, amit nem tudunk,
hanem az képezi számunkra a legnagyobb akadályt, amit rosszul tudunk."
(Josh BILLINGS)

Akkor most elmondom Neked, hogy szerintem mi a helyzet ebben a témában.

Az MLM egy versenytársakkal zsúfolt iparág. Nem véletlenül, mert ebben a dologban pénz van, nem is kevés!

Ez a szakma már kinőtte a gyermekkorát. Napjainkban a több évtizedes MLM tapasztalattal rendelkező - a maguknak jól megérdemelt tekintélyt kivívó - MLM vállalatok és termékforgalmazóik büszkén elmondhatják, hogy:

"Mi már bizonyítottunk! Eljött a mi időnk!"

Mostanában itthon is azt tapasztaljuk, hogy néhány százezer MLM-ező verseng a hetente pár ezer saját MLM vállalkozása beindítását fontolgató, reménybeli munkatárs toborzásáért.

Az a helyzet, hogy az MLM-ben ma még rengeteg olyan személlyel találkozhatunk, akik egy valódi üzleti vállalkozás tulajdonosának benyomását igyekeznek kelteni, miközben minden cselekedetükön égbekiáltóan feltűnő a vállalkozói alapelvek ismeretének ABSZOLÚT HIÁNYA!

Komolyan átgondolva a dolgot… Egyáltalán, ismer bárki is legalább egy olyan vállalkozási módszert, amelynek a művelői a barátaik és ismerőseik névlistáit összeállítva és arra alapozva abban reménykednek, hogy így majd 7 számjegyű havi jövedelemre fognak szert tenni? Ugye Te sem sokat ismersz ezek közül...

És van még egyéb mondanivalóm is velük kapcsolatban...

A jelenlegi MLM-ezők döntő többségének még ma is olyan dinoszauruszok korából származó hálózatépítő marketing módszereket oktatnak, amelyek szinte semmit sem változtak az elmúlt 19 évben, amióta ennek a foglalkozásnak az űzésére hazánkban is megteremtődtek a feltételek!

Mivel ez alatt az idő alatt bizonyára mi is némi változáson mentünk át, valószínű, hogy az MLM-ezők korábbi gyakorlatával kapcsolatban a reménybeli vásárlók magatartásában is változás következett be...

Nem lenne már éppen itt az ideje, hogy ennek figyelembe vételével alakítsa ki mindenki az ügyfél- és munkatárstoborzó módszereit?

Ebben az egészben az igazán mókás dolog az, hogy az MLM iparágban (is) a sikerünkért nekünk kell felvállalnunk a felelősséget. Nekünk kell elsajátítanunk a vállalkozói észjárást és a sikeres online marketing stratégiákat. Hiába várunk arra, hogy majd helyettünk valaki más fogja magára vállalni a vágyaink felébresztését ÖNMAGUNK FEJLESZTÉSE érdekében. Ennek az érzésnek bennünk kell fakadnia... Egyébként nem működik a dolog!

Mások természetesen sokat tudnak nekünk segíteni, tanítani bennünket és elősegíteni a vállalkozásunk kibontakozását… de ők sem képesek belénk oltani ennek a tudásnak a gyakorlati alkalmazásához NÉLKÜLÖZHETETLEN belső hajtóerőt.

Egy olyan belső tűzzel kell rendelkeznünk, amit SEMMIVEL sem lehet kioltani, ugyanis ez az elsődleges feltétele az MLM vállalkozásunk sikerének.

És itt van egy valóban - szó szerint - aranyat érő meglátás:

A SAJÁT MLM VÁLLALKOZÁSUNK beindítása egyáltalán nem olyan, mint egy állás megszerzése. A vállalkozások piacát a konkurenciaharc jellemzi. Egy sikeres vállalkozás működtetéséhez KÉPESSÉGEK ELSAJÁTÍTÁSÁRA van szükség.

"Egyéni vállalkozóként Önnek gondolatban két szerepet kell eljátszania:
a főnökét és az alkalmazottét. Főnökként ki kell dolgoznia a stratégiát, alkalmazottként pedig fegyelmezetten meg kell valósítania. Az Önben lakozó főnöknek ki kell irtania mindazokat a nem produktív szokásokat, amelyeket az Önben lakozó alkalmazott évek hosszú során felvett." (Bodo Schäfer)

Legalább tízszer annyiféle dologra van itt szükség, mint ahhoz, hogy csupán valakinél dolgozzon az ember:
  • A lelki edzettség és az ÁLLHATATOS KITARTÁS képezik a leginkább nélkülözhetetlen feltételeket.
  • Az elsajátított ismeretek állhatatos ALKALMAZÁSÁRA van itt igazán szükség.
  • Érzelmeink menedzselése és ÉRZELMI INTELLIGENCIÁNK fejlesztése is elsődleges fontosságot kapnak.
Amennyiben a sikernek csupán apró szikráját szeretnénk az életünkben megpillantani, részünkről ahhoz is nem kevés időt, energiát és erőfeszítést lesz szükséges befektetnünk.

Az MLM lehetőségvadászokat az jellemzi, hogy csatlakoznak egy MLM vállalathoz és REMÉNYKEDNEK abban, hogy majd sikeresek lesznek. Arról ábrándoznak, hogy milyen remek érzésben lesz majd részük, ha megkapják azokat a hatalmas jövedelmeket, amikről a bemutatókon hallottak...

Tényleg sokkal több időt töltenek el az álmodozásukkal, mint hogy azoktól tanulnának, akik valóban képesek előállítani azokat a HATALMAS JÖVEDELMEKET.

Elhiheted nekem, hogy mindazok, akik ebben az iparágban jelentős összegeket keresnek, nem álmodozással és reménykedéssel töltik az idejüket, és nem a csodát várják a sorsuk jobbra fordulása érdekében.

Itt jön be a képbe az igazi MLM "VÁLLALKOZÓ"!
A vállalkozó folytonosan az üzleti vállalkozása MARKETINGJÉNEK tökélesítésén szorgoskodik.

Új KÉPESSÉGEKET sajátít el. Új ötleteket fedez fel. Folyamatosan növeli a saját ÉRTÉKÉT. Más, nála sikeresebb személyek vezetése mellett dolgozik. Rendületlen kitartással gyakorol, fejleszti magát... soha nem adja fel!

Amikor kihívással találkozik, ezt mondja magában: "Rendben van, nincs itt semmi probléma, csak rá kell jönnöm arra, hogyan lehet ezt a problémát megoldani."

A vérbeli vállalkozó ránéz a versenytársaira és így szól: "Csak ennyire vagytok képesek? …akkor simán lehagylak benneteket."

A vérbeli vállalkozó a céljai elérését megkönnyítő értékes információkat KUTATJA FEL magának... és FELTARTÓZTATHATATLAN, amíg azokat meg nem szerzi.

Semmiféle esemény nem tudja a vérbeli vállalkozókat letéríteni az útjukról. A kudarcok képtelenek kioltani a bennük égő tüzet. Nincs az a negatív beállítottságú személy, akinek sikerülne őket lebeszélni a saját elképzelésüknek megfelelő valóságuk megalkotása iránti elszántságukról.

A valódi vállalkozó leginkább egy ellenállhatatlan szélviharhoz hasonlítható.

Nos, akkor most felteheted magadnak a kérdést: Te melyik szeretnél lenni?

A sikerhez vezető út valamennyiünk előtt egyformán nyitva áll. A milliós jövedelmeket elérő MLM-ezők által alkalmazott ismeretek mások számára is hozzáférhetők.

A sikered minden bizonnyal azon fog múlni, hogy mennyire veszed komolyan az MLM vállalkozásod felépítését. Mindez attól fog függeni, hogy mennyi energiát leszel hajlandó belefektetni a jövedelemszerző képességeid fejlesztésébe, és a legkorszerűbb MLM módszerek elsajátításba.

Az eredményességedet leginkább az befolyásolja, hogy mennyire leszel képes elkötelezni magad az életed különböző területein a fejlődésed mellett. Úgy az üzleti, mint a magán életedben egyaránt.

"Az üzleti életben nincs igazi, tartós siker az élet nevű üzletben elért sikerek nélkül."
( Malcolm Forbes)

Az igazi vállalkozó egy olyan földterület alól bányássza ki az aranyat (vagy a gyémántot), amelyiken a lehetőségvadász éppen ábrándozva álldogál.

Rajta! Kapd elő az ásódat és láss hozzá az „aranyásáshoz”!

Tudod, hogy mi az igazán nevetséges?

Furcsa egy jelenségről van szó: Egyáltalán nem kevés "aranybánya" van itt a közelünkben... miközben rengetegen vannak, akik képtelenek egy ásót a kezükbe venni és azt használni!

Igazán remélem, hogy sikerül a szívedre venned ezt a mai cikkemet, és kész vagy meghozni az egyszer s mindörökre szóló döntésedet!

MLM lehetőségvadász? vagy inkább... MLM vállalkozó?

Rajtad múlik, hogy melyiket választod...

Emlékeztetőül:

"Egy pillanatnyi ösztönös felismerés felérhet egy egész élet tapasztalatával."
(O. W. HOLMES)

Megígérem, hogy a jövőben még számíthatsz néhány újabb - az MLM titkok gyűjteményemben szereplő - meglátásomra, melyeknek a közzétételét tervezem.

Kajárik Béla
társad az Online MLM
vállalkozásod sikerében

UI.: Annyira örültem volna, ha annak idején bárkitől megszerezhettem volna a sikeres MLM-ezés - valóban működőképes - alapelveiről szóló ismereteket. Jó néhány év kínkeserves próbálkozásaitól menekülhettem volna meg, és rengeteg idő, energia, és pénz elpocsékolásától kímélhettem volna meg magam.

Így a kényelmetlen és rögös út választása maradt számomra. Azonban elmondhatom, hogy ma már én is kezdem megízlelni a befektetett erőfeszítéseim gyümölcsét, és fel tudom Neked is kínálni azt, hogy a megszerzett tapasztalataimat felhasználd az MLM vállalkozásod építésnek meggyorsítására.

http://mlmsikertitkok.hu
http://mlmsikertitkok.hu/online-mlm-2-0.htm

3 megjegyzés:

Ibcsi írta...

KEDVES BÉLA! EZ A CIKK FANTASZTIKUS, NAGYON IGAZ! NEM KÖNNYŰ A SOK NEGATÍV EMBERT KEZELNI.ÉN SOHA NEM ADOM FEL!!! KÖSZÖNÖM IBOLYA

Thomschitz Anita írta...

Kedves Béla!Nagyon tetszenek a cikkei.Az utolsó három amelyben a web02 alkalmazásáról ír megerősített abban, hogy a lehető legjobb helyen vagyok. Köszönöm a Jóistennek hogy ezzel a céggel találkozhattam akikkel most együtt dolgozhatok! Sok sikert és jó egészséget kívánok további munkájához! Üdvözlettel: Anita

Kettor írta...

Tisztelt Béla! Azt hiszem, ha valaki végigolvassa cikkeid halmazát, kellőképpen "megvilágosodott aggyal"
tud dönteni! Annyi világos, érthető információt osztasz meg az olvasóval,hogy ennél lelkesítőbb, emelkedettebb hangulat, amit ezek az ismeretek okoznak,csak jó döntés felé billenheti a mérleg nyelvét.Gratulálok! A nagyon szabatos, lényegre törő megfogalmazások élvezetessé teszik munkáid olvasását!
Ez alól Én sem vagyok kivétel!
Élveztem olvasni! S, ami nagyon fontos,DÖNTÖTTEM!!

Köszönöm: Rottek László