Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2008. május 22., csütörtök

Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?

Kérdezték már meg tőled azt, hogy ha valaki valóban sikeres akar lenni ebben az "iparágban" akkor: "Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?"

Én meglehetősen gyakran hallom ezt a kérdést, mivel számos érdeklődővel van módom beszélgetni, akik fontolgatják, hogy belevágjanak-e valamilyen MLM tevékenységbe. Ugye, elég furcsán hangzik ez a kérdés?

Vettem a fáradtságot és igyekeztem meghatározni a helyes választ. Tudod, elvégeztem egy egyszerű számítást, ami nem is volt olyan könnyű.

Először meghatároztam azt, hogy mennyire szükséges keményen dolgoznia annak a személynek, aki egész életét alkalmazottként, egy
állásban tölti el. Tegyük, fel, hogy az illető 25 éves korában kezdi el az aktív pénzkereső tevékenységét.

Ezt az életkort azért választottam kiindulási pontnak, mert a mai trendet figyelve, az emberek általában nem szokták elkapkodni az aktív keresők soraiba való belépésüket. Szívesebben élvezik - ha egyáltalán módjuk van rá - a fiatalság gondtalan éveit, többnyire bulikra járnak, esetleg belekóstolnak néhány alkalmi munkalehetőségbe.

Tehát 7 évet vettem figyelembe arra az időszakra, ami alatt megtalálják a számukra megfelelő jövedelemszerző munkalehetőséget.

A 25 éves fiatalt a munkaadója szívélyesen üdvözli a munkahelyén és megmutatja neki az íróasztalát. Ezt követően pedig, ismerteti vele a munkaköri leírását. Eszerint minden munkanapon reggel 8.00 órától 16.30-ig ennél az asztalnál kell ülnie, az ebédszünetre 12.00 – 12.30 között nyílik lehetősége, havonta át fogják neki a számlájára utalni a jól megérdemelt fizetését, ami összesen 160.000 Ft (nettó). Már csak 40 év van hátra és...

Végül is arról van szó, hogy hetente 40 órát kell majd évente 50 héten keresztül – két hét szabadságot leszámítva – jól viselkedve eltöltenie az adott létesítményben, és végeredményben a 40 év alatt az életéből mindössze csak 80.000 ÓRÁT kell a munkaadójának "odaajándékoznia"!

80.000 órát az életünkből ledolgozva, és 1.000 forintos órabérrel számolva összesen 80 millió forint jövedelemre tudunk így szert tenni. 3.000 Ft-os órabér esetén ez az összeg 240 millió forintot jelent egy élet leforgása alatt...

Felmerül egy kérdés: Miért van az, hogy a nyugdíjasok 95%-a egyszerűen képtelen mindössze egy 100.000 Ft-os csekket kiállítani miközben az "arany életét" éli?

Arra, a kérdésre pedig, hogy "Mennyire keményen kell dolgozni az MLM-ben?" 3 féle válasz is adható:
1.) Próbát tehetünk.
2.) Minden erőnket beleadjuk.
3.) Megcsináljuk, ha törik, ha szakad!

Az 1. és 2. válasz, bukást jelent, ami ráadásul 100 %-os biztonsággal megjósolható, nem csupán az MLM-ben, de az élet egyéb területén is.

Ki lehet próbálni a dolgot, de az élet és az
MLM is egyaránt túlságosan is kemény dolog ahhoz, hogy csupán próbát tegyen velük az ember.

Mi van akkor, ha minden képességünket beleadjuk?

A legjobb képességeink beleadása sem lesz elegendő! Ugyanis az emberek általában nem születnek olyan adottságokkal, amelyek elegendőek lennének ahhoz, hogy képesek legyenek egy olyan fogyasztói hálózat létrehozására, amelynek tagjai képesek egyáltalán bármiben is hinni.

A legjobb képességeink tehát, nem lesznek elegendők. Még náluk is jobbat kell tudnunk nyújtanunk.

Hajlandónak kell lennünk elszánni magunkat arra, hogy megcsináljuk, ha törik, ha szakad!

Keményebben kell ugyanis dolgoznunk önmagunkon, mint a vállalkozásunk bármelyik területén.

Mi más választási lehetőségünk van ezen kívül?

Adjunk oda az életünkből 80.000 órát a munkaadónknak? De ennek a megoldásnak a kudarcesélye legalább 95 %!

A JAVASLAT tehát az, hogy:

"Csináld meg, ha törik, ha szakad!"

No, persze csak abban az esetben, ha te is úgy gondolod, hogy az adottságaidat sokkal jobban tudnád kamatoztatni az MLM-ben, mint a jelenlegi tevékenységedben!

Nincsenek megjegyzések: