Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2008. január 21., hétfő

Az online közösségek kínálják a legjobb feltételeket a jelöltjeink megismeréséhez és a részükre értékesítéshez


Elmúltak már azok az idők, amikor a sikeres MLM-ezők egyszerűen beléptek egy csupa idegenekkel megtöltött terembe, és egyéni beszélgetések sorozatát bonyolították le az alkalmi ismerőseikkel, igyekezve egy termékeladást vagy egy munkatársi kapcsolatot összehozni. Ma már mindezt sokkal könnyebben megtehetjük, és jóval biztosabb eredménnyel, az internet segítségével és az otthonunk kényelmét élvezve.

Új trend van kialakulóban a legújabb megoldások iránt fogékony MLM-ezők gyakorlatában, aminek az elnevezése: online közösségi marketing. Mindez részét képezi Ellie Drake és Michael Filsaime által megalkotott kifejezéssel jelzett NetWEB Marketing eszközrendszerének, mely magában foglalja a következő WEB 2.0 technikák által biztosított olyan megoldásokat, mint : blogok, PPC (átkattintás alapon fizető hirdetési szolgáltatás),
podcastolás, YouTube, társasági könyvjelzők, konverzió meghatározó-, és forgalom elemző programok, online közösségek (IWIW, D-klub, XING, hi5, stb.) és számos egyéb újdonság.

Egy dolog biztos, az embereket elárasztja a lehetőségek dömpingje, ha nem tudják, hogy hová menjenek, kihez forduljanak, és mibe fektessék bele a pénzüket és az idejüket!

A sikeres emberek viszont egy dolgot nagyon is jól tudnak:
Mindazok, akik engedik, hogy az információdömping maga alá temesse őket, nem fognak semmibe sem belekezdeni! Talán pont emiatt olyan sokan sikertelenek, annak ellenére, hogy soha ennyi kiváló eszköz nem állt még az MLM-ezők rendelkezésére az üzleti vállalkozásuk sikeres végzéséhez!

A közismert bölcsesség szerint:

"Az emberek vagy lelkesedésből,
vagy kétségbeesésből kezdenek bele a változtatásba."

Akár ennek a bejegyzésnek a hatására fogsz próbát tenni a NET-en, vagy már annyira reménytelennek tartod a helyzetedet, hogy emiatt próbálsz ki valami új dolgot, az online közösségek eszközeinek és módszereinek alkalmazásával egy egészen új lendületet adhatsz az MLM vállalkozásodnak. Ezáltal olyan személyekkel kerülhetsz kapcsolatba, akikkel összetalálkozásodra korábban nagyon kevés esélyed volt...

Az online közösségekben ma már egyre többen ismerkednek, kapcsolatokat építenek, randevúznak és üzleti kapcsolatokat ápolnak. A költsége mindennek gyakorlatilag semmi, illetve néhány esetben minimális összeget jelent, de a megszerezhető előnyök szinte korlátlanok. Ezek a "találkozóhelyek" nem csupán hozzáférést biztosítanak a különféle termékek és szolgáltatások potenciális vásárlóihoz, hanem:

azt a célt is szolgálják, hogy lehetőséget teremtsenek az MLM-ezők számára a legmegfelelőbb munkatársak megtalálására, átrostálására, minősítésére és közülük is a legjobbak kiválasztására, az több százezres felhasználó köréből.

A tartós termékfelhasználókká váló komoly vásárlókkal való kapcsolatteremtés, illetve a munkatársak toborzásához nélkülözhetetlen több lépésből álló folyamat az interneten előnyösen lerövidíthető.

Ma már megszokott dolognak vesszük, hogy a fiatalok partnereikkel rutinosan váltanak üzenet az újabbnál újabb kommunikációs eszközök nyújtotta a lehetőségek kiaknázásával (chat, SMS, MMS stb.) Emberek milliói használják az internetet a kapcsolataik ápolására, mivel az nagyon kényelmes, gyors, és hatékony. Új kapcsolatok létesítésére is ideális megoldás az internet, mivel kevés időt vesz igénybe, szinte ingyen van, és valóban működik.

Nem szükséges ma már sehová sem elmenni otthonról, hiszen néhány egérkattintással bárkivel összetalálkozhatunk a világban, szabadon barátkozhatunk, vagy akár üzletelhetünk is.

Max Steingart - közismert online MLM guru - hasonlatával élve:

Képzeld el, hogy mindenki a számítógépe előtt ül és az m&m cukorka színeinek megfelelő ruházatot visel. A piros mezben lévők jelentik a potenciális vásárlókat, a zöld mezesek a hálózatépítő munkatársjelöltek. Az egyéb m&m cukorka színeknek megfelelő ruházatúakat pedig, egyáltalán nem érdekelnék az ajánlataid.

Mindazok, akik készek veled kapcsolatba kerülni, közzéteszik az információikat magukról, a családjukról, a kedvenc hobbijukról, és te mindezeket elolvashatod, mielőtt velük kezdeményeznéd a kapcsolatfelvételt. Csupán elolvasva az adott személy bemutatkozó adatlapját, megtudhatod, hogy milyen témákról lenne hajlandó legszívesebben beszélgetni, mennyire lehet érdekes számára az általad végzett tevékenység, vagy forgalmazott termék. Mindezen információk birtokába juthatsz, mielőtt elkezdenél vele beszélgetni.

Ezáltal az alábbi előnyökre számíthatnál:
  • Bárkivel kapcsolatba kerülhetsz, akinek a tiédhez hasonló az érdeklődési köre.
  • Ismerhetnéd az "indító gombját" az illetőnek még a beszélgetés előtt.
  • Megtudhatnád, hogy milyen közös tapasztalattal, ismeretekkel, vagy szenvedéllyel rendelkeztek.
  • Bárkit könnyen meg tudnál szólítani.
  • Azzonali baráti kapcsolatot létesíthetnél bárkivel.

Gondolj csak bele, milyen előnyt jelenten mindez számodra még mielőtt felvennéd a kapcsolatot az illetővel. Ahelyett, hogy az első a "csendet megtörő" mondatodon kellene gondolkodnod, azonnal tudnád, hogy miről beszélgessetek. Nem jelentene gondot számodra meghatározni, hogy milyen témával indítsd a beszélgetéseteket, hogy felkeltsd az érdeklődést. Azt is megtudhatod, hogy milyen témaköröket lesz érdemes felvetned, és mik azok, amiket érdemes lesz elkerülnöd.

Az online közösségekben a legmegfelelőbb személyt megszólítani legalább annyira könnyű feladatnak tűnik, mint kiválasztani
az összes m&m cukorka közül csupán a zöld színűeket.

Csak egy egér-kattintásnyira vagy az MLM tevékenységed egy sokkal magasabb szintre emelésétől. Ehhez mindössze arra van szükséged, hogy elsajátítsd a NetWEB Marketinges eszközök és módszerek minél eredményesebb alkalmazását.

"A számítógép sokkal több, mint egy mindent megváltó írógép, vagy egy kényelmes telefonkönyv… Az internet egy azonnali globális kommunikációs rendszer.
A siker kulcsa az, hogy mennyire vagy képes az internetet
az időkihasználásod javítása céljából igénybe venni."
(Paul Zane Pilzer)

Nincsenek megjegyzések: