Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2008. február 10., vasárnap

A valódi ok, ami miatt az érdeklődők NEM-et mondanak az MLM üzleti lehetőségre!

Kedves MLM-ező!


Van számodra egy kérdésem...

Tudod, hogy miért - és ezt most tényleg komolyan kérdem -, miért mondanak igent az ajánlatodra, és többen miért hagyják ki azt?

Veled is megtörtént már, hogy teljesen meglepett az, hogy valaki annak ellenére, hogy valódi érdeklődést mutatott az ajánlatod iránt, hirtelen mégis meggondolta magát?

Nos, bizonyára megvan a pontos magyarázata, hogy miért is történt így a dolog.
Minden ezen a bolygón élő személynek bármilyen cselekedete vagy döntése egyetlen egy dolgon alapszik:

A fájdalomelkerülésen, vagy az örömszerzésen.

Ennyi az egész...

A hajad hosszának meghatározásától kezdve ennek az e-mailnek a megnyitásán keresztül, a munkahelyed kiválasztásáig, valamennyi döntésedet annak megfelelően hoztad meg, hogy az több örömben segít-e neked részesülni, vagy inkább a fájdalmas helyzeteket segíti meg elkerülni...

Ezt igazán fontos nekünk MLM-ezőknek tudni, mivel ennek tudatában sokkal eredményesebben tudjuk végezni az értékesítő és marketing tevékenységünket.

Nézzünk akkor egy példát erre:
Amikor az érdeklődőd Nem-et mond, ezt azért teszi, mert úgy véli, hogy az új üzleti vállalkozásából származó öröm nem lesz majd képes kiegyenlíteni az indulási költségek előteremtésével vagy a kényelmi zónájának az elhagyásával együtt járó fájdalmakat...

Ez az emberi természet egyik jellemzője, és meg kell hogy ezt értsd!
Az emberi viselkedésnek van hat fontos sajátossága, amelyekkel feltétlenül tisztában kell lenned, ha a lehető legjobban szeretnéd ezt az MLM szakmát végezni.

Az elsőt már az imént említettem.

Nos, a MÁSODIK a következő: az emberek lusták. Mindenből a legjobbat szeretnék, a lehető leghamarább és a legolcsóbban. A lustaság egyik közismert okaként többnyire az olyan célok hiányát szokták megnevezni, amelyekért az emberek hajlandók lennének erőkifejtést tenni.

A HARMADIK jellemző tulajdonság az, hogy az emberek sokkal inkább csak azt szeretnék megtudni HOGYAN kell csinálni valamit, ahelyett, hogy valóban meg is csinálnák azt.

Gondolom, hogy ezt te is megerősíted, visszaemlékezve számos volt hálózatépítő munkatársadra.

Leginkább egy eredménynek a reményét vásárolják meg, ahelyett, hogy meg is dolgoznának érte.

Bizonyára számtalan példát tudnál megemlíteni ennek alátámasztására.

Hány munkatárásad vásárolta már meg tőled az MLM vállalatod "kezdő csomagját" és a termékeket, majd ezt követően semmit sem csináltak velük?
Azt hiszem, hogy számos példát tudnál velem együtt felsorolni, hogy bebizonyítsd mennyire gyakori esetről tettem az imént említést.

Általában az szokott a leggyakoribb kifogás a hálózatépítő munkatársaink részéről, hogy "A termék nekem nem működik..."

Persze az őszinte válasz az lenne: Pedig ez könnyű! A gond az, hogy te nem működsz!
Az emberek, ahogyan már mondtam, lusták. A reményt veszik meg, azt gondolva, hogy a siker majd valamiféle külső forrásból fog majd rájuk köszönteni.

Ha nem vagy tudatában ennek az ismeretnek, akkor könnyen hamarább elfogyhat a pénzed a bankszámládról, mint hogy kimondanád, "ez egy nagy hiba volt".

De! Van azonban mód arra, hogy ezt a dolgot az előnyödre fordítsd és az ilyen típusú személyeket a szövetségeseddé tedd! Előfordulhat, hogy a hirdetésed költségét ők fogják majd neked kitermelni.

A NEGYEDIK sajátosság az, hogy az emberek félnek a változástól, illetve a kényelmi zónájuk elhagyásától.

Az ÖTÖDIK tényező a, hogy az emberek többségének nincs önbizalma.

A HATODIK pedig az tényező, ami valódi hiánycikket jelent sokak számára, és nem más, mint képtelenségük rátalálni azokra az adottságaikra, amelyeket kamatoztatni tudnának az MLM-ben.

Közismert tény, hogy az emberek kb. 80 százaléka hétfő reggelente egyáltalán nem olyan irányba indul el az otthonából, ahová szívesen menne. De a munkahelyére azért kell elmennie, hogy a megélhetéséhez szükséges jövedelmet valahogyan előteremtse.

Ez utóbbi területen van igazi szerepe egy jó szponzornak, aki képes szakmai tudásával segíteni ráérezni a munkatársainak azokra az erősségeikre, amelyek jó alapot teremtenek a hálózatépítő tevékenységhez.


"Tekintsd az MLM-et egy önzetlen, problémamegoldó vállalkozásnak,
ne pedig egy önös érdekből végzett rábeszélő próbálkozásnak."

Nincsenek megjegyzések: