Tippek, ötletek, meglátások MLM-ezőknek

2008. szeptember 17., szerda

Megéri-e honlapszerkesztő ismeretekkel rendelkeznie egy MLM-ezőnek?

Miután megismerkedtem az Online MLM alapjaival - ez még 1999-ben történt - hamar felismertem, hogy ha igazán eredményes szeretnék lenni ebben a "szakmában", sürgősen el kell sajátítanom a honlapkészítés mesterségét. Ezért aztán hamarjában el is végeztem egy háromhetes "gyorstalpaló" honlapkészítő tanfolyamot, aminek azóta is nagy hasznát veszem!

Természetesen nem olyan profi szinten gondoltam ezt a "tudományt" elsajátítani, mint egy honlapkészítő, aki a megélhetését biztosítja ezzel. Annyira azonban nélkülözhetetlen a kellő jártasság megszerezése ezen a területen, hogy egy webmester által számunkra elkészített honlapba "bele tudjunk nyúlni", és igény szerint akár naponta is, azon apró tartalmi módosításokat hajtsunk végre.

Ezzel szinte azonnal képesek leszünk reagálni a piacon történő változásokra, illetve megvalósíthatjuk saját marketing ötleteinket, amelyeket a folyamatos önképzésünknek köszönhetően találunk ki.

Megkockáztatom azt a kijelentést, hogy aki nem képes egy honlapon közzétenni a gondolatait és ötleteit, az napról - napra komoly hátrányba kerül azokkal az MLM-ezőkkel szemben, akik erre képessé teszik magukat...

Természetesen most mondhatod azt, hogy: "De hát egyre több olyan előre megszerkesztett típus honlapsablonokat felkínáló honlapszerkesztő - részben ingyenes - lehetőséggel lehet ma már találkozni a NET-en, miért kellene akkor nekem éppen most a honlapszerkesztést megtanulnom?"

Való igaz, hogy egyre könnyebben kezelhető honlapszerkesztési modulokat hoznak létre a számítástechnikai szakemberek, nagyban megkönnyítve ezzel az ötleteiket a NET-en közzétenni szándékozók tevékenységét. Ezek a megoldások - bármennyire is szélesedik a típushonlapok mintaválasztéka - mégis csak sablonos, az egyedi jelleget elemi szinten nélkülöző, megjelenést tesznek lehetővé.

A piacon való sikeres részvétel alapfeltétele, az egyéni sajátosságaink bemutatása. Ehhez pedig, azokat meg kell tudnunk jeleníteni a honlapunkon. Mindennek feltétele a honlapunk és az internetes eszközeink (űrlap-szerkesztés, automata levélküldő kezelése, audio / video felvételek honlapba beillesztése, stb.) testre szabásának elsajátítása, természetesen csak felhasználói szinten.

A blogírást a honlapkészítés "előszobájának" is lehetne nevezni. Bizonyára felfigyeltél arra, hogy szinte valamennyi blogkészítési lehetőséget felkínáló szolgáltató honlapja, mostanában már rendelkezik HTML szerkesztési felülettel is. Mindez nem véletlen! Ez szolgál ugyanis az egyéni elképzeléseink megjelenítésére. Persze csak abban az esetben, ha rendelkezünk ilyen ismeretekkel.

Most pedig, szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy, az MLM-ezők fent említett speciális igényeinek figyelembevételével összeállított honlapkészítő tanfolyamot. A részletekről ITT tájékozódhatsz.
Válaszolva a címben feltett kérdésre, azt tanácsolom, hogy:


Természetesen nem létfeltétel a honlapszerkesztő képesség a sikeres MLM tevékenységhez,
de ajánlott abban az esetben,
ha a tevékenységed nagy részét a jövőben automatizálni szeretnéd!

Kétségkívül a honlapszerkesztésben jártasság az eredményes MLM tevékenységnek csak az egyik alapvető feltételét képezi. Ez a technikai rész. Legalább ugyanilyen jelentősége van a marketing koncepciónak, észjárásnak, aminek megfelelő szintű elsajátítása szintén nélkülözhetetlen "kelléke" a sikeres MLM-ezésnek. Erről a témáról egy későbbi alkalommal fogok majd írni.

Nincsenek megjegyzések: